Om Yahoo

Om Yahoo

De flesta som älskar datorer känner till Yahoo. En värld utan bekvämligheten med e-post är svårt att föreställa sig – vilket kan delvis förklara varför miljoner av oss har vänt oss till Yahoo Mail och andra gratis webbaserade e-posttjänster för snabb kommunikation. Medan AOL, Prodigy och CompuServe kom tidigare, gick Yahoo Inc. in i fältet med Yahoo Mail 1997 och har blivit en ledare med uppskattningsvis 250 miljoner användare över hela världen.

Oavsett vilken e-posttjänst vi använder, använder många av oss den ofta. En undersökning i mars 2007 som genomfördes av Pew Internet and American Life Project indikerade att 71 procent av amerikanska vuxna använder Internet. Bland dessa användare skickar eller läser 91 procent e-post online, och 56 procent använder e-post varje dag. När man tittar på e-postmeddelanden som skickas över hela världen uppskattade teknikforskningsföretaget IDC att nästan 97 miljarder e-postmeddelanden skulle skickas dagligen 2007

Yahoo Mail

Kolla Yahoo Mail och vad den erbjuder, så ser du mycket mer än att bara kunna skicka och ta emot e-postmeddelanden. Till att börja med kan du göra det på 21 språk. Ett Yahoo Mail-konto ger också obegränsad meddelandelagring, e-postsökning, kontaktlistor, personifiering, skräppostblockerare och virusscanning. Den nya versionen av Yahoo Mail, som lanserades i augusti 2007, gör det möjligt för användare att välja hur de vill kommunicera och växla mellan alternativ för e-post, chat och textmeddelanden. Denna version lägger också till kortkommandon, direkt tillgång via RSS (Really Simple Syndication) -flöden till att ändra webbinnehåll och mobilåtkomst från Internet-utrustade smartphones och handdatorer. I den här artikeln tittar vi närmare på dessa och andra funktioner i Yahoo Mail och hur du använder dem. Låt oss först se hur enkelt det är att konfigurera ett Yahoo Mail-konto.

Gratiskonto

Gratiskonto

Det är enkelt att skapa ett gratis Yahoo Mail-konto, börja med ett besök på Yahoo-webbplatsen. Innan du kan logga in på Yahoo Mail måste du dock registrera dig genom att välja ett Yahoo-ID för ditt e-postkonto och tillhandahålla nödvändig information. När du har gjort det är du redo att slutföra inloggningen till Yahoo Mail och skicka ditt första e-postmeddelande. Här är några steg för att komma igång.

Surfa in på hemsidan och klicka på rutan ”Registrera dig nu”. Om du inte redan har ett Yahoo-konto kan du registrera dig för ett Yahoo-ID. Du blir ombedd om ditt namn, kön, land, postnummer och e-postadress. Efter det väljer du ett ID – ett namn som ska användas när du e-postar eller skickar snabbmeddelanden – och ett lösenord att använda när du loggar in. Du kommer också att bli ombedd att välja en säkerhetsfråga (som ditt husdjurnamn) som ska användas för identifiering om du glömmer ditt lösenord. Klicka på godkännande av servicevillkoren och sekretesspolicyn så kommer ditt konto att konfigureras.

Nu är du redo att logga in. Gå till http://mail.yahoo.com från de flesta webbläsare för att ansluta till inloggningsskärmsidan. Ange bara ditt Yahoo ID-namn och lösenord, tryck på ”Logga in” -knappen så kommer du att logga in på din e-posthemsida. Under området ”Logga in” finns en ruta som du kan klicka för att förbli inloggad i två veckor. Detta minskar antalet gånger du behöver logga in, men av säkerhetsskäl ska du inte kontrollera detta om du arbetar på en delad dator.