Så grundades Avanza

Hur skulle du säga att en bra bank ska vara? Kanske en svår fråga. Vi alla är förstås ute efter olika saker när det gäller att välja bank. Dock kan det finnas vissa punkter som för de flesta är viktiga. Behöver du hjälp av din bank så är det viktigt med bra service. Är du ute efter att ta ett bra lån? Då kan de vara bra att titta upp vilken bank som har en bra deal. Är din pension viktig? Ja, vilken bank är bäst för dig då? En bank som verkligen är något ut av det extra är Avanza. Avanza är en Svensk online bank inriktat på sparande, placering och pension. De vill skapa en bättre ekonomisk framtid för privatpersoner. Deras affärsidé är egentligen inte alls svårt att förstå. De vill nämligen öka sparandet istället för att dela ut onödiga utgifter. Genom att ta så lite betalt som möjligt kan deras kunder då också göra klokare val när det kommer till vad de vill lägga sina pengar på.

Avanza blir en bank

Avanza är en bra bank, en bank du kan lita på. Intressant att veta om du gillar Avanza som bank eller om du idag har någon annan bank men är intresserad av att byta är såklart hur allt grundades. Jo det ligger nämligen till såhär. 1999 grundades Avanza av bland annat Sven Hagströmer men inte under namnet vi känner till idag. Nej, på den tiden var det HQ.se som gällde. HQ.se var då en online mäklare som bildades inom bolaget Hagströmer & Qviberg. Ett år senare när det hade hunnit bli 2000 så börsintroducerades dock HQ.se separat från Hagströmer & Qviberg. Ytterligare ett år senare, alltså 2001 slog sig HQ.se samman med Avanza Aktiespar Fondkommission (grundat 1998). Tillsammans blev de Avanza. Efter denna sammanslagning blev de Sveriges största online mäklare. 1 september 2001 lanserades också deras hemsida Avanza.se. Det var en bra start för Avanza och som vi vet har det inte direkt lugnat ner sig efter det utan har skett en stor utveckling genom åren vilket såklart är jättekul. Kul är det också att Sven Hagströmer fortfarande sitter som ordförande i styrelserna för Avanza.

Avanza blir en bank

Det där var en liten inblick i när Avanza grundades vilket alltid kan vara intressant. Vad som också är intressant men kanske främst kul är att se att det går framåt med målet att göra fler kunder nöja med sina tjänster. Utmärkelserna genom åren är många bland annat dessa: Årets nöjdaste sparkunder, Årets livförsäkringsbolag, Bäst service Finansiella tjänster – Service Score och Sveriges Bästa Arbetsplatser – Great Place To Work. Avanza kommer att fortsätta på spåret att göra sina kunder nöjda genom att skaffa en bättre ekonomisk framtid för miljoner människor genom att göra sparandet bättre. Sedan 1999 har de hjälpt sina kunder med sparandet genom att vara en bra bank och det är något som såklart bara kommer att utvecklas för varje dag som går. Följ med Avanza på en lång resa. Från HQ.se till Avanza är banken här för att hjälpa dig när just du behöver hjälp. Avanza för en bättre ekonomisk framtid helt enkelt.